Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/wp-db.php on line 52 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/cache.php on line 36 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/cache.php on line 389 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl($output) in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl($output) in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el($output) in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/classes.php on line 556 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl($output) in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl($output) in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el($output) in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/classes.php on line 678 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/theme.php on line 508 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class ngg_Tags in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-content/plugins/nextgen-gallery/lib/nggallery.lib.php on line 341 » Blog Archive » Nog twee weken en dan gaan we van start….

Nog twee weken en dan gaan we van start….

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/maureentenelzen.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 74

Vandaag een gesprek gehad met dr. Hoekstra, de internist. Hij had gelukkig ook al de uitslag van de botscan: geen uitzaaiingen in de botten. Jippie!!! Eigenlijk ben ik nu dus helemaal gezond, toch….? Maar uit voorzorg zal er chemotheraptie en bestraling plaatsvinden.

Meestal zit een tumor al een aantal jaren in je lichaam. De internist acht de kans groot dat ook “mijn” tumor er al enige tijd heeft gezeten, mede gezien de omvang, 7 cm. In die tijd kunnen de celletjes zich in longen, botten en lever gaan nestelen; de zgn. uitzaaiingen. Gelukkig is daar bij mij geen sprake van. Maar dat wil niet zeggen dat er toch celletjes aanwezig kunnen zijn, die zich nog niet “ontpopt” hebben en dus alsnog een uitzaaiing kunnen veroorzaken. Dat is de reden waarom er chemotherapie wordt gegeven.

Er zijn meerdere soorten chemo: bij ca. 90% van de kankerpatienten wordt de zgn. FEC-kuur toegdiend. Hier word je over het algemeen niet echt ziek van, schijnt, en de bijverschijnselen zijn over het algemeen minimaal.
Maar er is ook nog een andere kuur, de TAC kuur (Taxol, Adriamycine en Cyclofosfamide). Die wordt toegediend in een aantal gevallen, o.a. bij tumoren die in de hoogste klasse vallen en waar de celdeling het hoogst is, zoals bij mij. Deze kuur kan echter gepaard gaan met veel bijverschijnselen, zoals misselijkheid, extreme vermoeidheid, cardiotoxiteit (aantasten van de hartspier), haaruitval, verhoogde kans op infecties, etc., etc. Een hele waslijst. Volgende week hebben we een afspraak met de oncologie-verpleegkundige die ons er alles over gaat vertellen. En dan natuurlijk afwachten hoe mijn lichaam hierop reageert.
Het is een heftige kuur, maar heeft een paar procent meer kans op genezing dan de FEC-kuur. Dan is het dus niet moeilijk kiezen! Beter nu een aantal maanden ziek, dan een iets hogere kans op het terugkeren van de kankercellen.

De witte bloedlichaampjes schijnen op dag 10 na de chemo tot het nulpunt te zijn gedaald. Dit betekent dat de kans groot is dat je wordt geinfecteerd en het lichaam kan dit dan niet meer zelf “opruimen”. Hiervoor krijg ik een dag na iedere chemo een injectie. Die gaat er voor zorgen dat de witte bloedlichaampjes niet geheel tot nul worden gereduceerd en het afweersysteem nog een klein beetje in tact blijft. Een dag voor de chemo krijg ik medicijnen tegen misselijkheid.
Hopelijk valt het me een beetje mee, we moeten afwachten.

Vanochtend koffie gedronken bij m’n collega’s. Leuk om ze even weer te zien en even weer op kantoor te zijn geweest. Wat ik nog het meest vreemde vind, is dat ik tot nu toe nog geen moment de behoefte heb gehad om aan het werk te gaan. Het was niet in me opgekomen en eigenlijk ondenkbaar dat ik, bijna getrouwd met ‘n werk, geen zin in werken zou hebben, sterker nog; ik had het idee dat ik een week of twee na de operatie wel weer in ieder geval halve dagen zou gaan werken. Mooi niet dus. Maar het is toch echt waar. Zo zie je maar weer hoe je lichaam anders kan reageren op situaties. Maar die zin gaat er echt wel weer komen, hoor!

Vrijdag lekker naar Milaan….. Donderdagavond nog even de paspoorten ophalen. Die waren inmiddels van zowel John als mij, verlopen. Konden gelukkig nog net op tijd nieuwe aanvragen… We vliegen rond het middaguur en zijn zondagavond weer terug. Heerlijk even “opladen” voordat de chemo’s gaan beginnen. Als de wondgenezing doorzet zoals het nu gebeurt, dan gaan we in de week van 3 december van start. Zie er tegenop, maar we gaan het beste ervan hopen!

Dikke zoen,
Maureen

6 Reacties op “Nog twee weken en dan gaan we van start….”

 1. Paula Stellingwerf zegt op 19-11-07 om 22:57:

  Hoi Maureen,

  Goed nieuws joh van die botscan. Eerst dus maar even lekker naar Milaan en genieten met z’n 2en. Kun je nog even wat extra energie opdoen voordat je er tegenaan moet. (dat geldt natuurlijk ook voor John) Veel plezier
  Ciao

  groetjes Paula

 2. Marieta zegt op 20-11-07 om 12:24:

  Hoi Maureen en John

  Fijn dat de botscan positief is. Ik wens jullie heel veel plezier en geniet ze in Milaan.
  Heel veel sterkte en succes als je gaat kuren.

  Groetjes Marieta

 3. Betsy zegt op 20-11-07 om 13:17:

  Hoi Maureen,
  heb zojuist je dagboek gelezen en ben erg onder de indruk van wat je allemaal hebt meegemaakt en hoe je leven zo ineens op de kop kan staan. Wat een verhaal! Moedig dat je ons zo laat meekijken en de mogelijkheid geeft met je mee te leven. Je hebt een bijzonder talent (misschien met het maken van deze site wel ontdekt) want je schrijft ook nog eens boeiend en met humor. Ik hoop en wens dat jij je humor en positivisme kunt behouden in de komende tijd en wens jou en allen die je lief zijn heel veel sterkte en kracht toe! Tot ziens bij Oad en hartelijke groetjes, Betsy Diender

 4. geert zegt op 22-11-07 om 09:28:

  Weer goed nieuws, gelukkig. Nou ga je in ieder geval heeel anders het weekend in.
  Lekker genieten in Milaan en we spreken elkaar nog.

  Gr.Geert en Katja

 5. pappa x miena zegt op 22-11-07 om 15:30:

  wij,hopen dat jullie samen een heeeeel fijn weekend hebben daar in milaan.

  groetjes x en dikke kus pa x miepje

 6. anita maessen zegt op 28-01-10 om 15:08:

  ik ben anita en krijg de zelfde chemo als u. Ik ben 42 jaar
  en ben getrouwd en heb 2 kinderen meisjes 11 /14
  het is allemaal heel heftig
  hoe is het uw gegaan met de chemo wanneer vielen uw de haren uit heel veel sterkte de komende tijd ik hoop wat van
  uw horen bedankt een hele lieve groet anita maessen
  bedankt

Laat ook een Reactie achter!